Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Onduidelijkheid troef, rechtlijnige communicatie nu!

Onduidelijkheid troef, rechtlijnige communicatie nu!
Provinciaal @ Vlaams Belang

Vlaams Belang West-Vlaanderen betreurt de gevolgen van onduidelijke maatregelen gesteld door de beleidsmakers: “Naast het gevaar van dit vreselijke virus, lonkt het gevaar van het huidige wanbeleid”.

Op woensdag 15 april kwam de beslissing om doe-het-zelfzaken te heropenen. Mits genomen maatregelen binnen de winkel, mochten de zaken dit weekend de deuren openen voor klanten.

Echter stonden verschillende West-Vlamingen zaterdagmorgen voor een gesloten deur. Na het ministerieel besluit, liet gouverneur Decaluwé weten welke zaken in onze provincie open mochten. Na het nemen van dit besluit werd duidelijk dat de kleine zelfstandige in onze provincie geen prioriteit geniet en nog verder moet proberen zijn hoofd boven water te houden.

In het belang van onze economie moeten veel meer sectoren de kans krijgen om te heropenen, na het nemen van de nodige maatregelen.

Ook aan de Noordzeekust is de onduidelijkheid troef! Burgemeester Tommelein dacht eraan om een strandpas in te voeren in zijn stad. “Ik zal erop staan dat tweedeverblijvers als eersten naar de kust mogen komen. Ook onze inwoners met een strandcabine moeten als eerste een plekje krijgen op het strand”, aldus Tommelein. Tommelein sprak voor zijn beurt, maar zou misschien beter minder luidop denken en werken naar een uniforme regeling voor de kust met samenhangende en doordachtere communicatie naar de bevolking toe. Intussen kwam Tommelein al op zijn woorden terug.

Zal het kusttoerisme nog te organiseren vallen in de post-Coronasluitingsperiode, zal de onduidelijkheid en improvisatie stoppen? Het is duidelijk: Naast het gevaar van dit vreselijke virus, lonkt het gevaar van het huidige wanbeleid om de hoek. Het is in ieders belang om in tijden van crisis, zekerheid te bieden, zekerheid voor de inwoners, zekerheid voor onze economie. Het is de taak van de beleidsmakers die zekerheid te bieden door onderbouwde, duidelijke maatregelen te treffen.